15 jan. 2011

Nästa steg

Nu har vi varit igång i Ateljé Råbygård sedan Oktober 2009, började med 5 personer som allihopa jobbade på AstraZeneca och har nu ökat ut till 13 personer. Jag är supernöjd med hur gruppen är sammanställt, några som är mer nybörjare och andra som har haft en utbildning i keramik på Östra Grevié eller skulpturerad hos en konstnär i Gotland och allt i mellan. Mycket olika stiler, vissa är bra på drejning, andra kavlor och några skulpturer. Det finns 2 personer som målar/tecknar, men det är på en liten skala. Tyngpunkten i ateljén ligger på keramik.


Vi har haft julmarknaden i 2009 och 2010, var med på påskrunda i 2010 och organiserad ett öppet hus, där vi brännde raku. Alla vänner, bekante och familjemedlem har varit på besök, och ibland även någon som ingen kände. Och det behövs nu mer och mer. Smekmånader är väll snart över, så nu gäller det att göra ordentlig reklam och sätta fasta skyltar. Det första som kommer upp är en bra skyllt framför huset!


Mycket att lära sig dom närmaste månader. Som biolog och forskare vet jag allt om att designa och göra försök, planerar projektens mål och vägen ditt och tänker strategisk. Men jag vet inte mycket om att ha ett eget företag och det känns spännande, men också läskigt. To be continued.......

9 jan. 2011

Första blogg

Nu har jag ändrad min blogg adress, jag var inte nöjd med den jag hade innan, så hoppas denna blir lite bättre! Nu ska jag också försöka skriva lite mer......


Jag hade en massa planer och saker att göra denna semestern, men inget av det har händ. Därimot har vi haft en skön och relaxed ledighet! Men jag skulle sorterar semester bilder för print (ligger 2 år bak), skriva alla ideer och info jag har samlat kring ateljén och starta eget i en snyggare antekningsbok, så att jag har min info och tanker samlat (har börjat idag...) och skulle göra i ordning alla inkomster och utgifter från 2009 och 2010 från ateljén (vet inte riktig varför, det blir endå bara minus med alla utgifter..... men bra att ha, även som hobbyverksamhet). Det blir annorlunda när jag ska starta eget och behöver leva från detta, då blir det kurser och förhoppningsvisst mer försäljning så man faktisk kan ta ut lite lön!


Det ska i allafal blir spännande att starta eget med Ateljé Råbygård, som jag har drivit i nästan 1.5 år som hobbyverksamhet. Men, nu när vi blir arbetslös när AstraZeneca flyttar till Göteborg, är detta den perfekte anledning att testa detta. Jag kanske kommer att saknar forskning, jag har aldrig gjord något annat än det jag gör nu. Men det ska blir jättespännande, läskig och utmanande att jobba med ateljén och alla andra planer vi har med gården på fulltid! Och då betyder det att jag behöver jobba på min hemsida och en blogg, som är också nytt för mig.


Jag kommer att skriva båda på svenska och engelska, beröende vilket kännst bra just då! Och för att mina vänner och familj som sitter överall i världen också ibland kan läsa vad jag håller på med...... Tills nästa gång!