19 feb. 2012

Mitt nya projekt

Nu har jag äntligen börjat med ett projekt som jag har tänkt på i flera år, men inte haft tid till. Min man och jag fick en staty på vårt bröllop som en god vän i Holland hade gjord (Josette de Bruin). Hon var en gammal kompis till mina föräldrar, som dog tyvärr alldeles för tidigt. Men hennes keramik statyer var underbart och mycket inspirerande. Jag fasineras alltid av långa smala statyer, och nu har jag äntligen börjat på mina, inspirerad av Josettes kvinna. Jag hoppas att ni blir lika glad och stimulerad när ni ser mina statyer, då har jag nåt mitt mål.I have finally started a project that has been on my mind for several years now. My husband and I got a ceramic statue for our wedding, made by a good friend from Holland (Josette de Bruin). She was an old friend off my parents, and died unfortunately way too early. But she managed to inspire me a lot with her wonderful work. I am always fascinated by tall and thin statues, and have now finally started working on my own, inspired by Josettes work. I hope that you get as happy and stimulated from my statues, than my goal is reached.

14 feb. 2012

Valentinesday

Idag är det dags igen. Jag, som alltid är dåligt på att komma ihåg plus när jag väll kommer ihåg aldrig vet vad jag ska köpa till min man, var faktisk denna gång förbered!!!! På grund av att jag har blivit förtjust i kaminbränning och att det går snabb, fixade jag igår 3 hjärtar till mannen och barnen. Lite snöra, sallt, kopperoxid och järnoxid, folie rund och bränna på. Rota rund lite med den i glödande asken, och voila, 3 kaminbrände hjärtar!!
Om någon leter efter en present, kom förbi i ateljén. Vi har nu fåt en del små fat från Sthål, som gör underbara, rustika och bohemiska fat, skåler och annat. Dom tillverkar sina prototyper i Ateljé Råbygård och själva produktionen görs i Turkiet. Sthåls allra första butikskollektion heter Arabesque, når butik maj 2012 och består av olika jättefina buffépjäser i ljus stengodslera. Här kommer 2 bilder av dom jag har hemma!


6 feb. 2012

Kaminbränning

Idag var en roligt dag i ateljén, lite tid för mig själv och min produktion. Så jag skapade 2 grodor som jag har en beställning på. Sen körde jag ett försök..... nu när det är så kallt, har man ju kaminen på, så varför inte köra lite keramik bränning i den? Jag satt på lite järnoxid, lagg lite löv i krukan och slängde på sallt. Sen satt jag kruckan med lock rakt in i elden. Spännande. Jag tog ut allt, men det hade inte hänt mycket, så jag brände en gång till, men aluminiumfolja rund kruckan (igen löv och salt i folja). Den brände upp, och det var förtfarende för lite som hade hänt på utan. Så en sista gång, med mycket salt rund. Och det blev OK, men järnoxiden blev faktisk för tydligt jämfört med effekten man fick av salt och rök. Men kul var det, imorgon igen....?
Today was a fun day in the studio! Finally some time for myself and my production. I made 2 frogs that I have an order on. And I did an experiment! Since we have the open fire working due to the fact that it is soooo cold, I burned ceramics in the open fire. Add some salt, leaves, tin foil, reburn a few times and here is the result. I painted on some ironoxide, which became a bit too much compared to the subtle salt and smoke effects. But still, not bad for a first try.....