8 mars 2014

Konferenser och kristallglasyrer

Nu har vi kommit till ett nytt år, och tiden bara flyger förbi! Jag har fullt upp med experiment, keramikkurser, teamaktiviteter, barnkalas och konferenser. Men jag vill gärna får in fler konferenser och mötes på gården, så om ni behöver en lokalt för en grupp upp till 30 personer, tänk på mig :-) Så ser lokalen ut, funkar även för dop eller andra små fester eller middagar.




Mars månaden har redan börjat och våren är på gång. Och det betyder att det blir dags att förbereda till påskrunda. Detta år är påsk sent, slutet av april, och vilken påsk det ska blir! Naturligtvis kommer vi i ateljé ställa ut vår underbara keramik och tavlor. Dock detta år kommer vi att ha en utställning av en mycket duktig och etablerad keramiker, Lasse Östman från Vansbro. Hans unika stengods har ställts ut över hela landet och han är expert på kristallglasyrer. Här kommer några bilder av hans konst, och mer om honom hittar ni på http://www.stoneware.net/stoneware/svensk/svensketta.htm.



Det har inspirerad mig till att testa lite av våra kristallglasyrer, som är vanliga köp glasyrer, men aldrig har varit kört på ett reglerad "upp och ner" program optimalt för kristallformation. Den vita kristallglasyr blev rätt bra, den gröna hade inte så många kristaller, men vi är på rätt väg!