15 jan. 2011

Nästa steg

Nu har vi varit igång i Ateljé Råbygård sedan Oktober 2009, började med 5 personer som allihopa jobbade på AstraZeneca och har nu ökat ut till 13 personer. Jag är supernöjd med hur gruppen är sammanställt, några som är mer nybörjare och andra som har haft en utbildning i keramik på Östra Grevié eller skulpturerad hos en konstnär i Gotland och allt i mellan. Mycket olika stiler, vissa är bra på drejning, andra kavlor och några skulpturer. Det finns 2 personer som målar/tecknar, men det är på en liten skala. Tyngpunkten i ateljén ligger på keramik.


Vi har haft julmarknaden i 2009 och 2010, var med på påskrunda i 2010 och organiserad ett öppet hus, där vi brännde raku. Alla vänner, bekante och familjemedlem har varit på besök, och ibland även någon som ingen kände. Och det behövs nu mer och mer. Smekmånader är väll snart över, så nu gäller det att göra ordentlig reklam och sätta fasta skyltar. Det första som kommer upp är en bra skyllt framför huset!


Mycket att lära sig dom närmaste månader. Som biolog och forskare vet jag allt om att designa och göra försök, planerar projektens mål och vägen ditt och tänker strategisk. Men jag vet inte mycket om att ha ett eget företag och det känns spännande, men också läskigt. To be continued.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar