15 maj 2011

Ny rakutunna och hundrumpor

Och då var det dags idag för att bränna i den nya tunna. Super taggat! Att det regnade som sören på morgonen kunde inte stoppa mig. Vi hade tur resten av dagen, när Caroline och jag brände var det bara några dropper, men när vi hade packat ihop allt kom himlen ner igen.

Men det gick bra med tunnan, vi fick ut fina saker. Första ugnen tåg mycket lång tid, allt behövde värmas upp, men sen gick det snabbare. Vi körde 2 våningar, den överste värmdes langsamt och min röda glasyr hade lite svårt att smälta helt. Så den får i framtiden vara på nederste hyllan! Var lite besviken på den röda, det fanns svarta sprickor, men annars var den rätt livlös. Om man jämför med den turkosa, som är helt underbart!!

Vi behöver kolla om vi ska förkorta tunna, eller om det kommer att blir bra med denna höjd. Nästa gång ska jag i allafal testa den andra tunna som jag precis har köpt, fanns på Blocket och var så billigt att jag inte kunde låta blir, även om vi redan hade gjord färdigt den andra. Aldrig fel med 2, säkert om jag ska ha kurs!! Lite bilder av dagens skörd, ett uppdragsjobb, en present till några jubilarer som skulle ha liknande saker, så det blev 7 av Lises skarabeer och 7 av mina vikade skålar. Jättekul att folk börja köpa utanför våra utställningar, ditt vill jag komma!Sen har jag skaffat hundrumpor! Många har frågat efter dom, och nu finns det några stycken. Jag skulle vilja göra en gipsform, och sen göra dom i keramik (dom är i metal nu), men det blir svårt med en sådan form. Tips tar jag tacksam imot!


3 kommentarer:

  1. Nu börjar du skapa dynamiska inläggsnamn : )))
    Gud, så vacker den turkosa glasyren är, superläckra skålar! Och har man nån gång ägt en hund så är den synen alltför välbekant!!

    SvaraRadera
  2. Härlig dag! Nu luktar bränningskläderna som de ska igen efter en lång vinter.

    SvaraRadera